21 september 2021

De Rendimmo Tandembelegging: Spreid uw risico, verstevig uw rendement!

Het aantal Belgen dat via Rendimmo maandelijks een mooi passief inkomen vergaart, groeit exponentieel. De belangrijkste reden? Een gegarandeerd rendement dat zowat iedere andere formule uit het wiel fietst. Om álle voordelen van Duits huurvastgoed nog efficiënter te benutten, stellen we u een nieuwe, weldoordachte formule voor: de Tandembelegging! Ervaar zelf hoe de combinatie van twee of meerdere projecten zichzelf én uw kapitaal spectaculair versterkt!

tandembelegging

Welkom in Eisleben, stad (én vastgoedmarkt) in volle ontwikkeling

Onbekend, onbemind en vooral: financieel ongerept… dát is Eisleben. Dit stadje behoorde tot het voormalige Oost-Duitsland, wat zich vertaalt in een woningpatrimonium dat perfect past in het Rendimmo-verhaal: Relatief kleine appartementen in robuuste jaren ‘80 blokken smeken er om de huurmarkt opnieuw te mogen betreden, na een doorgedreven make-over welteverstaan.

De aankoopprijzen van deze appartementen zijn, voorlopig, nog erg gunstig. Zoals gezegd moet het overduidelijke potentieel nog grotendeels doordringen bij de Duitse belegger, al is de kentering ondertussen ingezet. Rendimmo bewijst immers het tegendeel as we speak met nu al verschillende succesvolle investeringen!

Als thuishaven van wereldvermaard theoloog Martin Luther, heeft Eisleben ook een onmiskenbare historische waarde. De omgeving rond dit huurproject bevat bovendien alle mogelijke accommodaties; tot zelfs een woonzorgcentrum pal naast de deur. Dit is een buurt in volle ontwikkeling. Voor een breed scala van Duitse huurders is het dan ook een toplocatie die bulkt van perspectieven. Huurinkomsten verzekerd!

Wat betekent dit voor u, de Rendimmo-klant?

Een grondige totaalrenovatie door onze vaste Duitse partner, verandert deze gedateerde appartementen in opvallend betaalbare investerings-/huurappartementen (al beschikbaar vanaf 53.400 euro) met een rendement van maar liefst 5,8 procent! De enige voorwaarde is dat u dit zelf financiert; de Duitse banken stellen zich voorlopig nog wat afwachtend op. Een belangrijk aspect in dit verhaal is dat deze investering het pad effent om een ander project wél volledig door de bank te laten financieren; namelijk in Hamm-Sieg!

Ook de jaarlijkse meerwaarde ziet er veelbelovend uit. Bekijk HIER het meerwaarde rapport voor Eisleben. 


Hamm-Sieg, archetype van West-Duitse betrouwbaarheid

Hamm-Sieg is een heel ander verhaal. Dit leuke stadje, vlakbij Bonn en dus duidelijk West-Duits, heeft alles wat van Duitsland zo’n aantrekkelijke investeringsregio maakt voor ons Belgen: een interessant huurklimaat, gunstige fiscaliteit, geografische nabijheid en vooral: een absolute favorietenrol bij de banken. 
Dit is een regio waar vastgoed en rendabiliteit in één adem worden uitgesproken. Hamm-Sieg is bovendien een uiterst familievriendelijke plek: scholen, werkgelegenheid, sportcentra, medische hulp, ontspanning… De regio is een ware trekpleister voor jonge gezinnen.Meer details over het project vindt u HIER

Oogappel van de bank, uw appel voor de dorst

Die betrouwbaarheid zorgt ervoor dat onze bank in Duitsland u zonder verpinken wel 250% kapitaal leent op het onderpand dat u voorlegt. Die voordelige investering in Eisleben is hiervoor uiterst geschikt en betaalt zich meteen al aardig terug. Stel: u kocht een appartement ter waarde van 100.000 euro in Eisleben. Dan stelt de bank u 250.000 euro ter beschikking voor uw huurvastgoed in Hamm-Sieg! Qua rendement op eigen middelen kan dit natuurlijk tellen…

‘Eten van twee walletjes’ in een zelf-versterkende combinatie

Hoe dit juist werkt? Dat is eigenlijk best eenvoudig:
Concreet hebben we het over de volgende, ijzersterke combinatie (in de toekomst komen er ongetwijfeld nog combinaties bij):
Met eigen geld financiert u uw vastgoed in Eisleben; voordelig én zeer rendabel. Onze financiële partner in Duitsland, de Volksbank in Daun, aanvaardt deze aankoop meteen als onderpand bij uw lening voor een ander vastgoed in Hamm-Sieg. Dat laatste financiert u met het geld van de bank.

Als financieel product is een gecombineerde portefeuille uiteraard niets nieuws: risico- en voordeelspreiding leveren wel vaker de beste resultaten. Onze tandembelegging onderscheidt zich echter met de mate waarin de aparte delen elkaar versterken. Dát is namelijk wel behoorlijk uitzonderlijk!

Het concept is even eenvoudig als efficiënt. De specifieke en regionale kenmerken van het ene project, maximaliseren de voordelen van een tweede, elders in Duitsland. Dit geldt bovendien in alle richtingen!

De tandembelegging: twee projecten, één mooi rendement!

U combineert dus het hoge rendement van een zelf gefinancierd project (Eisleben), met een alom beproefd financieel product (Hamm-Sieg). Het gecombineerd rendement ligt daardoor opmerkelijk hoog én veilig. Risico’s zijn gespreid, passief inkomen stroomt binnen met de regelmaat van de klok. Vanuit welk perspectief u het ook bekijkt: u wint altijd. Door het hefboomeffect verdient u immers aan het geld van de bank én aan uw eigen kapitaal! 

Hoeveel u wint, zegt u? Kort gezegd komt het hierop neer: In Hamm-Sieg krijgt u een gegarandeerd huurrendement van zo’n 5,2 procent. Met onze ‘tandemconstructie’ schiet dit nog aardig de hoogte in; in Eisleben ligt uw rendement namelijk op 5,8 procent. Gecombineerd bereikt u dus het imposante cijfer van maar liefst 5,5 procent globaal rendement. Kijkt u naar het rendement, louter op uw eigen kapitaal? Dan is 15 procent geen uitzondering!

Alle goede dingen bestaan uit twee (of vier, vijf, zes...)

Het mag duidelijk zijn: Met deze tandembeleggingen zet Rendimmo zich recht op de trappers om u gezwind richting winst(en) te loodsen. ‘Winst’ mag u in deze trouwens breed interpreteren:

  • Financieel: een gecombineerd, gegarandeerd rendement van 5,5 procent is natuurlijk erg mooi! De winst, puur op uw eigen kapitaal ligt zelfs nog veel hoger!
  • Uw risico is mooi gespreid: Mocht u bijvoorbeeld toch willen verkopen, dan bent u niet afhankelijk van de toevallige situatie in één regio.
  • De inzet van eigen middelen blijft relatief beperkt: onze projecten in Eisleben zijn zeer betaalbaar.
  • Ideaal voor wie over een mooi startkapitaal beschikt en dit op een gezonde manier wil zien groeien.
  • Mooi rendement, gekoppeld aan juiste ethiek en duurzaamheid: een zeldzaamheid.
  • Zoals altijd, garandeert Rendimmo volledige ontzorging!

Een tandembelegging = een ethische belegging

Beleggen is een toekomstgerichte aangelegenheid. Wie mikt op korte-termijngewin, riskeert een pijnlijke ontnuchtering. Ook duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid zijn een belangrijk aspect van ons model. 

  • Door het bestaande patrimonium op te waarderen, moeten er geen nieuwe gebouwen en gronden worden aangewend. Zo blijft de natuur voor deze beleggingen onaangeroerd.
  • De renovaties zorgen voor kwaliteitsvolle, betaalbare woningen waarmee gezinnen hun levenskwaliteit écht zien toenemen. Bovendien straalt deze kwaliteitsinjectie af op de hele buurt, omgeving en gemeenschap.
  • Door bij te dragen aan projecten zoals Eisleben, stimuleert u de sociale, maatschappelijke en economische mobiliteit van een hele regio.

Ethisch beleggen en mooie rendementen: ze hoeven elkaar bij Rendimmo hoegenaamd niet uit te sluiten!De Rendimmo Tandembelegging: Spreid uw risico, verstevig uw rendement!

Investeren in buitenlands vastgoed? Rendimmo verzekert uw rendement… én uw eigendom!

Buitenlands vastgoed is, zeker in Duitsland, een uiterst solide investering… mits voldoende aandacht voor beveiliging en verzekering van uw eigendom uiteraard. Want als de voorbije maanden ons iets leerden, dan is het wel hoe de natuur werkelijk overal lelijk kan huishouden.

29 oktober 2021

Lees meer

5 jaar Rendimmo

Rendimmo bestaat 5 jaar en dat vieren we. In samenwerking met C21 Oudenaarde verwelkomen we onze gasten in een culinaire avond waarbij Investeringsvastgoed gepaard gaat met een champagne - & kaviaar tasting. Smakelijk!

28 september 2021

Lees meer

Profielstudie: ‘Wie is dat, die belegger in Duits vastgoed?’ Deel 2

Is Duits vastgoed iets voor jou? Het valt alvast op dat beleggers in Duits vastgoed allen gemeenschappelijke eigenschappen bezitten. Lees welke mind set je nodig hebt om succesvol te investeren.

2 augustus 2021

Lees meer

Profielstudie: ‘Wie is dat, die belegger in Duits vastgoed?’

Wie zijn nu deze investeerders? Bestaat er een ‘archetype voor de belegger in Duits vastgoed’? Eigenlijk niet, het is een bont gezelschap… toch vallen enkele gedeelde kenmerken zeker op.

12 juli 2021

Lees meer

Wegwijs: uw belastingaangifte in België van Duits verhuurd vastgoed

Hoewel de Belgische eigenaar belastingen betaalt in Duitsland na belastingaangifte in de personenbelasting, is hij ook wettelijk verplicht zijn Duitse huuropbrengsten in België aan te geven. Dit artikel beschrijft hoe u de belastingaangifte in België moet invullen en waarom lenen voor uw Duitse investering fiscaal voordelig is.

5 juni 2020

Lees meer

KNACK - FOKUS: Waarom Duitsland mooie vastgoedkansen biedt

Lage rentes domineren vandaag de wereld van de personal finance. Het geld op je spaarrekening brengt nog amper iets op, wat zorgt voor een koortsachtige zoektocht naar rendement. Duits vastgoed is veelbelovend

13 mei 2021

Lees meer

De corona-paradox: wat met onze verhoogde spaar- en koopkracht?

De corona crisis zorgt gemiddeld voor een stevige toename van ons spaargeld en onze koopkracht. Wat doen met deze extra koopkracht? Duits woonvastgoed aankopen is een interessante optie.

26 april 2021

Lees meer

Elk tweede verblijf in het buitenland een kadastraal inkomen

Naar aanleiding van een arrest van het Europees Hof van Justitie, heeft de Belgische wetgever het omstreden fiscale regime van toepassing op buitenlands vastgoed aangepast. Alle – naar schatting 150.000 – buitenlandse onroerende goederen zullen een kadastraal inkomen toegekend krijgen. Die ingreep moet de discriminatie tussen Belgisch en buitenlands vastgoed wegwerken.

19 maart 2021

Lees meer

All aboard; de Duitse vastgoedtrein!

De Duitse vastgoedmarkt onderging het laatste decennium een ware metamorfose. Tot 2011 was het magertjes en eigenaars waren zelfs ietwat pessimistisch omtrent de evolutie van Duitse vastgoedprijzen. Van een foutieve inschatting gesproken! De laatste tien jaren toonden een totaal ander beeld: prijzen stegen gemiddeld met 5% per jaar!

23 februari 2021

Lees meer

Huren zit in het DNA van de Duitser

We weten dat de Belg is geboren met een baksteen zijn maag. In Duitsland is het echter heel anders. In dit artikel nemen we onder de loep wat voor een (jonge) Duitser echt telt. Een appartement of huis kopen komt alvast niet direct in hem op.

9 februari 2021

Lees meer

Beleggen voor dummies deel 2: Hoe Duits vastgoed uw spaarboekje moeiteloos overklast

Een goed bewaard geheim - Hoe kan het dat Duits vastgoed zo rendabel is? Wij zetten de belangrijkste factoren even op een rijtje.

22 januari 2021

Lees meer

Nederlandse belastingplichtigen en belasting op Duits huurinkomen.

Hoe gaat belastingtechnisch de aangifte van Duits vastgoed voor Nederlanders (residenten) in zijn werk. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de belastingaangifte moet invullen en waarom Duit vastgoed fiscaal voordelig is voor een Nederlander.

11 januari 2021

Lees meer

Vastgoed beleggen voor Dummies: Investeer in een huis van vertrouwen!

7 gouden tips voor een succesvolle vastgoedinvestering

15 december 2020

Lees meer

Ononderbroken stijging van de Duitse vastgoedprijzen

De nieuwe Duitse ‘Lockdown light’ voelt wel anders aan dan de eerste. In het voorjaar vreesden het bedrijfsleven en de politiek niets minder dan de ondergang van de Duitse economie met een ineenstorting van de vastgoedmarktprijzen voor gevolg. Niets is minder waar...

27 november 2020

Lees meer

Investeren in Duits vastgoed: er zijn nog zekerheden…

Wanneer de waarde van de gangbare bancaire producten keldert, moeten experts op zoek naar andere oplossingen voor vermogensbescherming en rendement.

27 november 2020

Lees meer

Belgische huurinkomstenbelasting: kromme situatie (eindelijk) rechtgetrokken?

We trappen een open deur in: De Belgische belastingwetgeving rond huurinkomsten is in strijd met de Europese fiscale regelgeving. Ook bij Rendimmo hebben we dit al meermaals aangekaart in verschillende blog- en nieuwsberichten. De Belgische staat werd hiervoor ook beboet. Mede daardoor komt er nu eindelijk schot in de zaak.

13 november 2020

Lees meer

Schenkingen van Duits vastgoed: win-win situaties

Successieplanning blijft voor de meeste Belgen een heet hangijzer. Burgerzin is een mooie zaak, maar dit betekent niet dat u het zeggenschap over uw zuurverdiende kapitaal zomaar wilt afstaan aan de overheid.

23 oktober 2020

Lees meer

Is investeren in vastgoed nog wel vast… en goed?

Mensen stellen ons vaak de vraag of investeren in vastgoed nog wel zo’n goed idee is. Die onzekerheid is begrijpelijk: De verwoestende vastgoedcrash in 2007-2008 gaf ons een schoolvoorbeeld van hoe je zelfs de meest solide markt op zijn grondvesten kan doen daveren. Belangrijke nuance: De vastgoedmarkt in Noord Europa is nooit gecrasht! We deelden in een malaise die elders in de wereld ontstond. Dus ja: Vastgoed blijft hier een slimme investering!

22 oktober 2020

Lees meer

Hoe de waarde van mijn huis bepalen – Het kompas voor een succesvolle vastgoedbelegging

Op basis van welke waarderingsfactoren schat men de prijs van een gebouw meestal in België in? Is dit identiek in Duitsland? We leggen het uit in dit artikel

3 september 2020

Lees meer

Duits Vastgoed – Positief getest door experten

Marktleider in Immobiliën, ImmobilienScout 24, brengt positieve analyse omtrent de prijsontwikkelingen. Het bureau voor statistiek meldt goed nieuws over het eerste kwartaal 2020.

3 augustus 2020

Lees meer

Duitse studie: Woonvastgoed extra aantrekkelijk in crisistijden

Woonvastgoed geeft elke vastgoedinvesteerder de meeste zekerheden. De vraag naar eenvoudige standaardwoningen of appartementen blijft groot. Wonen is immers een basisbehoefte van elke mens.

24 juni 2020

Lees meer

Wegwijs: uw belastingaangifte in Duitsland van Duits verhuurd vastgoed

Belastingaangifte in Duitsland voor uw Duits verhuurd onroerend goed. Hoe begin je hieraan? Deel 1

4 juni 2020

Lees meer

Het hefboomeffect: jouw succesformule naar extra rendement!

Investeren met goedkoop geld van de bank, kan dat? Absoluut! Het is momenteel zelfs uiterst voordelig gezien de historisch lage rentevoeten. Door gebruik te maken van een bankkrediet, creëer je een hefboomeffect op je eigen vermogen. Je kan je rendement zo verveelvoudigen!

26 mei 2020

Lees meer

Residentieel vastgoed in Duitsland, ook nu een veilige haven

Professor Dr. Nico Rottke, CEO Aamundo Holding, aan het woord in Duits Beursmagazine Der Aktionär (april 2020). Een samenvatting over de veiligheid van Duits residentieel vastgoed.

30 april 2020

Lees meer

Tijd voor verandering

Rendimmo blijft groeien, ook in 2020. Een gezonde groei brengt verandering met zich mee. Een kleine verandering in dit geval, maar wel een belangrijke. Rendement en gemoedsrust zijn en blijven, zoals altijd, onze vaste waarden als vastgoedcoach. Om dit nog duidelijker te maken, steken we ons logo in een nieuw jasje!

18 juni 2020

Lees meer

Hoe kan ik nog rendabel pensioensparen?

Pensioensparen via een levensverzekering of een bancair fonds is al een hele tijd ingeburgerd. Maar geeft dit nog het beoogde rendement? Wij denken er anders over. Wil jij écht zorgeloos genieten van je oude dag? Duits vast actief zorgt voor maandelijkse gegarandeerde inkomsten en is de ideale aanvulling op je pensioen. Je leest er hier alles over.

23 april 2020

Lees meer

Is mijn vastgoed in Duitsland Corona-proof?

De huidige gezondheidscrisis is van een heel ander gehalte van Corona dan de financiële crisis die ondertussen meer dan 10 jaar achter ons ligt. De impact ervan weliswaar op de economie, de financiele markten en beurzen etc. is vergelijkbaar met de schokgolf van grote verliezen en koopkrachtdaling die investeerders, op zoek naar rendement en vermogensgroei, ook toen ervoeren.

3 april 2020

Lees meer

Coronavirus verlamt woningmarkt

Als gevolg van de bijna-lockdown sinds 18 maart het aantal transacties op de woningmarkt drastisch gedaald, blijkt uit cijfers van de notarissen. Het is wel nog te vroeg om al een ernstige uitspraak te doen over de prijsevolutie...

2 april 2020

Lees meer

Vaste en veilige investering in tijden van crisis

Het corona virus zorgt ook voor ongeziene economische rampen. De beurs crasht met -40% (Bel 20 -40% en de Eurostoxx -38% sinds hun top), bedrijven gaan over kop, ook de obligatoire markt ligt op rampkoers… Er is maar één zekerheid: mensen hebben een woning nodig, ook in tijden van Coronacrisis. Geef daarom de kans aan anderen om een veilige thuis te hebben in deze bizarre tijden en geniet daarbij zelf van 5 tot 6% huurrendement. Een echte win-winsituatie, toch?

19 maart 2020

Lees meer

Pourquoi le Belge se rue sur l’immobilier allemand

Artikel enkel beschikbaar in het frans - gepubliceerd door "La Dernière heure"

18 februari 2020

Lees meer

Niet dat ze er willen wonen, maar om de drie dagen koopt Belg een woning in Duitsland

Duitsland het nieuwe Spanje? Zo’n vaart loopt het nog niet. Maar de verkoop van Duitse immo aan Belgen versnelt wel. Dat stelt Luc Dewulf van Rendimmo, marktleider in Duitse immo, vast. Maar niet dat die Belgen daar gaan wonen. Hoe komt dat?

17 februari 2020

Lees meer

HLN - Dichtbij, domotica en Duitsland: dit zijn enkele van dé woontrends voor 2020

Elk nieuw jaar brengt nieuwe trends met zich mee. Vijf vastgoedexperts vertellen nu al waar we ons volgend jaar aan mogen verwachten in de woon- en vastgoedwereld.

17 december 2019

Lees meer

TRENDS: Beleggen in Duits vastgoed: een gründliche investering

Steeds meer Belgen ontdekken de uiterst aantrekkelijke rendabiliteit en stabiliteit van een investering in Duits vastgoed. De voordelen overtroeven die van een investering in eigen land dan ook vlotjes op verschillende domeinen. Luc Dewulf, Managing Partner bij Rendimmo, licht toe.

9 december 2019

Lees meer

TRENDS: Duits vastgoed kopen: een gründliche investering

Steeds meer Belgen ontdekken de uiterst aantrekkelijke rendabiliteit en stabiliteit van het kopen van Duits vastgoed. De voordelen overtroeven die van een investering in eigen land dan ook vlotjes op verschillende domeinen. Luc Dewulf, Managing Partner bij Rendimmo, licht toe.

9 december 2019

Lees meer

"van spaarboekje naar vastgoed, te laat of te moeilijk?"

De stap van spaarboekje naar vastgoed is misschien wel al enige tijd aan de gang, maar toch hebben de meeste spaarders die stap nog niet gezet. De bedragen die op spaarrekeningen geparkeerd staan, blijven zonder meer astronomisch.

9 oktober 2019

Lees meer

“Voor mij een appartement, bitte” Duits vastgoed

Nieuwe trend: Vlamingen kopen massaal vastgoed in Duitsland om te verhuren, dit jaar voor 20 miljoen euro. Ze gaan er niet zelf wonen, maar innen enkel de hoge huur. “Duits ‘betongoud’ heeft een rendement van 5 %. Dat is meer dan een spaarboekje.”

13 mei 2019

Lees meer

Hoe belastingaangifte doen van mijn verhuurd onroerend goed in Duitsland?

Wie geïnvesteerd heeft in Duits vastgoed, dient jaarlijks een belastingaangifte te doen in Duitsland. Duitsland is heffingsbevoegd. Omdat er eveneens een dubbelbelastingverdrag bestaat met België (wet 18/9/2003), zal u geen tweemaal over het inkomen uit hetzelfde onroerend goed getaxeerd worden.

6 mei 2020

Lees meer

De omgekeerde wereld: Duitse bank KfW gaat klanten geld toestoppen als ze een hypotheeklening afsluiten

Duitse privé-personen en kmo’s kunnen binnenkort profiteren van de negatieve rentetarieven. Dat schrijft de Frankfurter Allgemeine Zeitung. De staatsbank KfW wil vanaf volgend jaar leningen met negatieve rente verstrekken aan wie bouwt. Wie geld leent krijgt dan meer geld terug dan hij voor de lening betaalt.

29 april 2020

Lees meer

Europese druk kan pad effenen voor lagere taks op buitenlands vastgoed

Europa zet België onder druk om de verschillende fiscale behandeling van Belgisch en buitenlands vastgoed weg te werken. Dat kan positief zijn voor wie een buitenlands huis heeft.

12 februari 2020

Lees meer

Is Belgisch vastgoed overgewaardeerd?

Standard & Poor’s, de OESO, het IMF, de Nationale Bank… Elk jaar publiceren die instellingen rapporten waaruit blijkt dat de vastgoedprijzen in België overgewaardeerd zijn. Is dat zo?

25 oktober 2019

Lees meer

Successieplanning: De techniek van de gesplitste aankoop van een onroerend goed

Investeerders vragen zich soms af wat nu de meest interessante operatie is in het kader van hun successieplanning? Eerst zelf een onroerend pand aankopen en dan deze later schenken aan kinderen of aanverwanten, of eerst een schenking doen van liquide middelen aan hun kinderen en nadien een gesplitste aankoop van het onroerend goed doen in naakte eigendom ( de kinderen) en in vruchtgebruik ( de ouders)

19 juli 2019

Lees meer

“Betaalbaar vastgoed met hoog rendement én huurgarantie”

Wist u dat Duits vastgoed ongekende mogelijkheden biedt voor een gewaarborgd rendement van 5% netto? Soms liggen opportuniteiten in vastgoed voor het grijpen, alleen is niet iedereen ervan op de hoogte. Onafhankelijke vastgoedcoach Rendimmo neemt u graag mee voor een bezoek aan Duitsland en ontzorgt zijn investeerders compleet.

8 april 2019

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x