19 maart 2020

Vaste en veilige investering in tijden van crisis

BEHEERD DUITS RESIDENTIEEL VASTGOED – vandaag nog een huurrendement tot 6%!

De zoveelste beurscrash – en ze is weer niet klein – Bel 20 -40% en de Eurostoxx -38% sinds hun top - treft de aandelenbelegger nog eens diep in zijn portefeuille. De obligatiemarkten delen eveneens in de klappen. Er is geen volume waardoor ook de koersen van de bedrijfsobligaties dalen. Wie geld nodig heeft, krijgt zijn obligatie niet meer verkocht tenzij met een stevige discount. Blijven de uitgevende bedrijven nog recht en kunnen ze morgen wel nog rentevergoedingen uitkeren? Ook de beleggingsfondsen bieden geen soelaas. Zelfs de vastgoedfondsen moeten momenteel belangrijke verliezen slikken. Voor deze laatste is dit zuiver psychologisch en heeft niks met de inhoud te maken.


Residentieel vastgoed als redding

Het beheerd residentieel vastgoed daarentegen blijft ook nu weer stevig overeind en toont  haar veerkracht. Deze uitzonderlijke situatie is wellicht beperkt in de tijd. Goed geselecteerd vastgoed heeft een stabiele waarde en een beschermend karakter in een beleggingsportefeuille.

Natuurlijk zullen projectontwikkelaars en investeerders in toeristisch vastgoed, studentenkamers of kamers in woonzorgcentra delen in de klappen van de huidige crisis. Vandaag, in volle strijd tegen het Coronavirus, geraak je niet meer waar je wil, moet je thuisblijven i.p.v. op vakantie te gaan waar ook ter wereld en is de vakantiemarkt diep getroffen. Hotelkamers staan leeg, reservaties vallen totaal terug. Studenten moeten eveneens thuisblijven want de scholen en universiteiten zijn gesloten. Morgen wordt opleiding meer en meer digitaal georganiseerd. De bejaarden zijn de eerste en grootste slachtoffers van deze gezondheidscatastrofe. Morgen staan bejaardentehuizen misschien meer en meer leeg en zou er wel eens een overaanbod i.p.v. een tekort kunnen zijn. Het kan soms erg snel gaan! Eigenaars van dergelijke panden kunnen in die situaties wellicht geen of minder huurinkomsten verwachten.


Gegarandeerd huurrendement

Elke Duitse bewoner van een huurappartement daarentegen kan zijn huur perfect blijven betalen. Wanneer hij of zij ziek of werkloos wordt, kan er in Duitsland reeds jaar en dag beroep gedaan worden op de gemeentelijke overheid. Deze financiële steunmaatregelen zijn bij ons ongekend. Al de eigenaars van een woning, beheert door Saad Immobilien, zijn extra ingedekt met een verzekering tegen niet-betalende "Mietnomaden".  De schadegevallen zijn echter verwaarloosbaar.

Het investeringsmodel dat Saad Immo GmbH haar investeerders aanbiedt met een maandelijkse huurgarantie over een horizon van 4 tot 6 jaar, vrij te kiezen door de kopers, en steeds stilzwijgend jaarlijks hernieuwbaar, is in huidige omstandigheden uiterst sterk. Alle onderhoudskosten of beheerskosten zijn ten lasten van Saad Immobilien en vormen voor de investeerder een extra troef. 

De sterke econimisch draagkracht en huurderspolitiek van Duitsland in combinatie met een duurzaam businessmodel van Saad Immo, vormen de basis van deze veilige investering in vastgoed. 


Duits vastgoed in opmars

In België geeft men eerder een overwaardering  tussen 15% (bron: de Europese Raad voor Systeemrisico (ERSR) die belast is met het opsporen van mogelijke bedreigingen voor de financiële stabiliteit in de E.U.) en 5.9% (bron: de Nationale bank van België) van de waarde op de woningen aan. Duitsland is daarentegen volop bezig aan een inhaalbeweging op een eerder onderwaardering. Het is dan zonder meer aantrekkelijker om in Duits residentieel vastgoed te investeren.

Sören Gröbel, Dr. (2019). Research Report Wohnungsmarktbericht Deutschland 2019. Jones Lang LaSalle, 26.

The economist. (2019). A year in Graphic detail. economist.com, oktober 2018-december 2019, 85.

Rendimmo, als vastgoedcoach, licht u graag alle details van deze unieke Duitse veilige investering toe en brengt samen met u een bezoek ter plaatse.

Zorgeloos en veilig investeren kan ook nog in tijden van crisis!


Heeft u graag meer info over de meest veilige, rendabele en voor u beheerde 'huur'appartementen in Europa?
Vaste en veilige investering in tijden van crisis

Duitse studie: Residentie vastgoed extra aantrekkelijk in crisistijden

Woon- of residentie immobiliën geeft elke vastgoedinvesteerder de meeste zekerheden. De vraag naar eenvoudige standaardwoningen of appartementen blijft groot. Wonen is immers een basisbehoefte van elke mens.

24 juni 2020

Lees meer

Wegwijs: uw belastingaangifte in België van Duits verhuurd vastgoed

Hoewel de Belgische eigenaar belastingen betaalt in Duitsland na aangifte in de personenbelasting aldaar, is hij ook wettelijk verplicht zijn Duitse huuropbrengsten in België aan te geven.

5 juni 2020

Lees meer

Wegwijs: uw belastingaangifte in Duitsland van Duits verhuurd vastgoed

Belastingaangifte in Duitsland voor uw Duits verhuurd onroerend goed. Hoe begin je hieraan? Deel 1

4 juni 2020

Lees meer

Het hefboomeffect: jouw succesformule naar extra rendement!

Investeren met goedkoop geld van de bank, kan dat? Absoluut! Het is momenteel zelfs uiterst voordelig gezien de historisch lage rentevoeten. Door gebruik te maken van een bankkrediet, creëer je een hefboomeffect op je eigen vermogen. Je kan je rendement zo verveelvoudigen!

26 mei 2020

Lees meer

Residentieel vastgoed in Duitsland, ook nu een veilige haven

Professor Dr. Nico Rottke, CEO Aamundo Holding, aan het woord in Duits Beursmagazine Der Aktionär (april 2020). Een samenvatting.

30 april 2020

Lees meer

Tijd voor verandering

Rendimmo blijft groeien, ook in 2020. Een gezonde groei brengt verandering met zich mee. Een kleine verandering in dit geval, maar wel een belangrijke. Rendement en gemoedsrust zijn en blijven, zoals altijd, onze vaste waarden als vastgoedcoach. Om dit nog duidelijker te maken, steken we ons logo in een nieuw jasje!

Lees meer

Hoe kan ik nog rendabel pensioensparen?

Pensioensparen via een levensverzekering of een bancair fonds is al een hele tijd ingeburgerd. Maar geeft dit nog het beoogde rendement? Wij denken er anders over. Wil jij écht zorgeloos genieten van je oude dag? Duits vast actief zorgt voor maandelijkse gegarandeerde inkomsten en is de ideale aanvulling op je pensioen. Je leest er hier alles over.

23 april 2020

Lees meer

Is mijn vastgoed in Duitsland Corona-proof?

De huidige gezondheidscrisis is van een heel ander gehalte van Corona dan de financiële crisis die ondertussen meer dan 10 jaar achter ons ligt. De impact ervan weliswaar op de economie, de financiele markten en beurzen etc. is vergelijkbaar met de schokgolf van grote verliezen en koopkrachtdaling die investeerders, op zoek naar rendement en vermogensgroei, ook toen ervoeren.

3 april 2020

Lees meer

Coronavirus verlamt woningmarkt

Als gevolg van de bijna-lockdown sinds 18 maart het aantal transacties op de woningmarkt drastisch gedaald, blijkt uit cijfers van de notarissen. Het is wel nog te vroeg om al een ernstige uitspraak te doen over de prijsevolutie. Het eerste kwartaal op de woningmarkt was meer dan behoorlijk begonnen. Een cocktail van een sterk consumentenvertrouwen, stijgende inkomens en dalende werkloosheid met daarbovenop de historisch lage rente en het spaarboekje dat niets meer opbrengt, zetten begin dit jaar nog heel wat Belgen ertoe aan een woning te kopen.

2 april 2020

Lees meer

Pourquoi le Belge se rue sur l’immobilier allemand

Artikel enkel beschikbaar in het frans - gepubliceerd door "La Dernière heure"

18 februari 2020

Lees meer

Niet dat ze er willen wonen, maar om de drie dagen koopt Belg een woning in Duitsland

Duitsland het nieuwe Spanje? Zo’n vaart loopt het nog niet. Maar de verkoop van Duitse immo aan Belgen versnelt wel. Dat stelt Luc Dewulf van Rendimmo, marktleider in Duitse immo, vast. Maar niet dat die Belgen daar gaan wonen. Hoe komt dat?

17 februari 2020

Lees meer

HLN - Dichtbij, domotica en Duitsland: dit zijn enkele van dé woontrends voor 2020

Elk nieuw jaar brengt nieuwe trends met zich mee. Vijf vastgoedexperts vertellen nu al waar we ons volgend jaar aan mogen verwachten in de woon- en vastgoedwereld.

17 december 2019

Lees meer

TRENDS: Beleggen in Duits vastgoed: een gründliche investering

Steeds meer Belgen ontdekken de uiterst aantrekkelijke rendabiliteit en stabiliteit van een investering in Duits vastgoed. De voordelen overtroeven die van een investering in eigen land dan ook vlotjes op verschillende domeinen. Luc Dewulf, Managing Partner bij Rendimmo, licht toe.

9 december 2019

Lees meer

"van spaarboekje naar vastgoed, te laat of te moeilijk?"

De stap van spaarboekje naar vastgoed is misschien wel al enige tijd aan de gang, maar toch hebben de meeste spaarders die stap nog niet gezet. De bedragen die op spaarrekeningen geparkeerd staan, blijven zonder meer astronomisch.

9 oktober 2019

Lees meer

“Voor mij een appartement, bitte” Duits vastgoed

Nieuwe trend: Vlamingen kopen massaal vastgoed in Duitsland om te verhuren, dit jaar voor 20 miljoen euro. Ze gaan er niet zelf wonen, maar innen enkel de hoge huur. “Duits ‘betongoud’ heeft een rendement van 5 %. Dat is meer dan een spaarboekje.”

13 mei 2019

Lees meer

Hoe belastingaangifte doen van mijn verhuurd onroerend goed in Duitsland?

Wie geïnvesteerd heeft in Duits vastgoed, dient jaarlijks een belastingaangifte te doen in Duitsland. Duitsland is heffingsbevoegd. Omdat er eveneens een dubbelbelastingverdrag bestaat met België (wet 18/9/2003), zal u geen tweemaal over het inkomen uit hetzelfde onroerend goed getaxeerd worden.

Lees meer

De omgekeerde wereld: Duitse bank KfW gaat klanten geld toestoppen als ze een hypotheeklening afsluiten

Duitse privé-personen en kmo’s kunnen binnenkort profiteren van de negatieve rentetarieven. Dat schrijft de Frankfurter Allgemeine Zeitung. De staatsbank KfW wil vanaf volgend jaar leningen met negatieve rente verstrekken aan wie bouwt. Wie geld leent krijgt dan meer geld terug dan hij voor de lening betaalt.

Lees meer

Europese druk kan pad effenen voor lagere taks op buitenlands vastgoed

Europa zet België onder druk om de verschillende fiscale behandeling van Belgisch en buitenlands vastgoed weg te werken. Dat kan positief zijn voor wie een buitenlands huis heeft.

Lees meer

Is Belgisch vastgoed overgewaardeerd?

Standard & Poor’s, de OESO, het IMF, de Nationale Bank… Elk jaar publiceren die instellingen rapporten waaruit blijkt dat de vastgoedprijzen in België overgewaardeerd zijn. Is dat zo?

25 oktober 2019

Lees meer

Successieplanning: De techniek van de gesplitste aankoop van een onroerend goed

Investeerders vragen zich soms af wat nu de meest interessante operatie is in het kader van hun successieplanning? Eerst zelf een onroerend pand aankopen en dan deze later schenken aan kinderen of aanverwanten, of eerst een schenking doen van liquide middelen aan hun kinderen en nadien een gesplitste aankoop van het onroerend goed doen in naakte eigendom ( de kinderen) en in vruchtgebruik ( de ouders)

19 juli 2019

Lees meer

“Betaalbaar vastgoed met hoog rendement én huurgarantie”

Wist u dat Duits vastgoed ongekende mogelijkheden biedt voor een gewaarborgd rendement van 5% netto? Soms liggen opportuniteiten in vastgoed voor het grijpen, alleen is niet iedereen ervan op de hoogte. Onafhankelijke vastgoedcoach Rendimmo neemt u graag mee voor een bezoek aan Duitsland en ontzorgt zijn investeerders compleet.

8 april 2019

Lees meer
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x