15 december 2020

Vastgoed beleggen voor Dummies: Investeer in een huis van vertrouwen!

Klinkt ‘beleggen in vastgoed’ ook bij u als een voorrecht voor de kapitaalkrachtige én gespecialiseerde happy few? Dat is absoluut begrijpelijk, maar ook geheel onterecht! Wie bereid is om zich te verdiepen in de materie, zal vaststellen dat mooie opportuniteiten voor iedereen haalbaar zijn. U hoeft dus heus niet over een financieel doctoraatsdiploma of fortuinen te beschikken. Hoe begint u nu aan een deze boeiende reis? Deze handleiding: ‘beleggen voor dummies’, vormt alvast een aardig startpunt.

‘Beleggen voor dummies’: een rendabele tijdsinvestering

Wie voor het eerst kennismaakt met de vastgoedmarkt, raakt al snel een tikkeltje geïntimideerd. Het is letterlijk en figuurlijk een zware materie. Bovendien ogen de bedragen, zeker in België, indrukwekkend hoog. Weet dat alles te maken heeft met perceptie. Geleidelijk aan zult u merken dat u zich steeds meer vertrouwd zal voelen met de thematiek. Uiteraard duurt het even voor u mogelijke struikelblokken fluks opzijschuift, maar op termijn zult u vaststellen dat er veel potentieel in deze branche schuilt. Met dit artikel: ‘Beleggen voor dummies’, geeft Rendimmo u graag enkele tips en handvatten, waarmee u deze termijn aanzienlijk verkort. Een shortcut, zeg maar, richting transparante, betrouwbare en rendabele investeringen!

1. Niemand wordt geboren als vastgoedexpert

Expertise is per definitie een groeiend goed: elke vastgoedexpert was ooit ook een beginner. U mag dus rustig ademhalen: De lat hoeft niet vanaf het begin astronomisch hoog te liggen, niemand is alwetend. Daarvoor is de weelde aan vastgoedniches sowieso veel te groot. Een goede eerste stap is het uitkiezen van de niche die u het meeste boeit en waarin u de beste perspectieven ziet. Door in te zoomen op die niche, maakt u meteen de hoeveelheid informatie behapbaar en wordt u niet overladen. Onze suggestie: begin met woon- of residentieel vastgoed. Die optie is haalbaarder dan u zou denken, zeker in Duitsland. Voor de prijs van een garage in België, koopt u bij onze Oosterburen een heus appartement!

2. U bent ook (maar) een mens!

Missen is menselijk. Absolute perfectie is zelden de sleutel tot duurzaam succes, ook niet bij vastgoedinvesteringen. Succesvol beleggen is een organisch groeiproces. Het streven naar perfectie; dát is wel de juiste drijfveer. Vanuit die optiek wordt iedere fout een leerkans. ‘Beleggen voor dummies’ zou een oneerlijke titel zijn, mocht niet iedere leek een goede kans maken op bevredigend succes.
Doorheen dit leerproces zult u de bal gegarandeerd ook wel eens misslaan. Laat dat u niet tegenhouden. Het geheim van succesvolle beleggers is dat ze uit die fouten de juiste lessen trekken. De vastgoedmarkt is dan wel één van de meest solide beleggingsmarkten, het blijft investeren; geen spaarboekje dus… en dat maakt nu juist zo boeiend!

3. Kennis is macht… en vergt inspanning

Dé voorwaarde om deskundig, doeltreffend en succesvol te worden, is een grondige analyse van uw gekozen niche. Dat vergt natuurlijk de nodige inspanning. Het startpunt van uw succesverhaal omvat dus ontleden, informeren en zicht krijgen op alle mogelijke ontwikkelingen op de markt. Zo leert u hoe die markt beweegt en waar mogelijke valkuilen zich bevinden. Een belangrijk aspect van deze kennisvergaring houdt in dat u praat met ervaringsdeskundigen en experten. Let er hierbij vooral op dat de mensen die u raadpleegt, ook echte ervaring met uw branche kunnen voorleggen. Er zijn namelijk nogal wat pretendenten actief die weliswaar gul zijn met meningen, maar wiens advies op niets concreet gebaseerd is. Beleggen voor dummies mag in geen geval ontaarden in beleggen mét dummies. Kies uw informatiebronnen dus zorgvuldig; het gaat tenslotte om uw eigen levensinvestering(en).

4. Onze gouden tip: proactief netwerken

Een gouden tip: Treed in verbinding met professionals en andere vastgoedbeleggers. Dat is uw persoonlijke sleutel tot succes. Zij hebben immers de ervaring én de kennis. Dit houdt in dat u proactief mensen benadert, hun verhalen absorbeert als een spons en gunstige partnerschappen aangaat. Wees hierbij niet te verlegen: Vráág hen gerust naar hun professionele adelbrieven, hun niche en hun investeringsportfolio. U zult tevreden vaststellen dat de meeste investeerders ervan houden om over hun succes en resultaten te praten. Voor u zijn dit soort gesprekken ware goudmijnen. U leert de ene good practice na de andere door investeringsprojecten te bekijken, locaties te verkennen, huurmogelijkheden en marktwaardes van gebouwen in te schatten…

5. Sluit compromissen, maar alleen met uzelf

Uw rooskleurige bril houdt u best in uw zak. Investeren in vastgoed is geen liefdadigheid en dus niet geschikt voor al te tere zieltjes. De vastgoedbranche is bij uitstek een harde wereld. Bent u wel voorbereid en uit het juiste hout gesneden? Dan zult u snel merken dat deze uitdaging uw dromen waarmaakt. U bouwt een eigen vastgoedportefeuille op, ook al bent u vandaag allesbehalve een miljonair!

De keerzijde? U mag zich opmaken voor stressvolle tijden. Om uw doelen te bereiken, moet u uw eigen grenzen steeds verleggen. Dit betekent onvermijdelijk: offers brengen. Uw vrije tijd en persoonlijke leven zullen stevig onder druk komen te staan. Ook financiële knelpunten zullen uw pad kruisen. Financiële vrijheid ontstaat bij de gratie van initiële beperkingen en restricties. Uw vermogen en geld zullen naar uw investeringen gaan, waardoor vakantie of vrijetijdsbesteding diep in de achtergrond verzeild raken. Wie zomaar even snel rijk wil worden, zal van een kale reis terugkomen. Wie zich echter niet laat afschrikken door deze jaren van opoffering, zal gegarandeerd zijn doel bereiken. Een goede manier om de pil te verzachten is het aangaan van partnerschappen met de juiste vastgoedcoach. Wie hierbij kiest voor Rendimmo, opent alvast een deur naar talloze opportuniteiten die wij over de landsgrenzen hebben gevonden voor onze klanten.

6. Kleine stappen, bestendige groei, een veilige start

Maakt u zich vooral geen zorgen. Iedereen begint klein om bestendig te groeien; zo werkt het leven. Kies als eerste investering een zeer veilige investering. Denk bijvoorbeeld aan een klein appartement of een partnerschap met vrienden of relaties. Zo deelt u het financiële risico. Vergelijk uzelf niet met grote vissen in de markt. Zelfs zij zijn immers klein begonnen. Neem rustig uw tijd en begin met kleine stapjes. Zodra u een vrije som van 50.000€ op uw spaarboekje beschikbaar hebt, zijn in Duitsland al  diverse investeringen mogelijk. Met het financieringsplan dat wij voor u uittekenen aan de hand van kredietfaciliteiten bij zowel Belgische als Duitse banken, zit u meteen helemaal safe!

7. Organisatie = zelfzorg

‘Voor elke minuut die in planning wordt gestoken, wordt een uur verdiend’: Het is een boutade… maar ze klopt als een bus!
Hou uzelf georganiseerd en zoek een systeem dat werkt voor ú. Organiseren is ook een teken van zelfzorg en -respect, het bespaart u namelijk massa’s tijd en stress.
Uw beleggingsavontuur is geen vrijblijvende hobby; het is een job, een métier. Organiseer dus uw financiële planningen, maak organisatieplanners en notitieblokken. Analyseer ook uw dagelijkse activiteiten. Uw boekhoudkundig werk moet simpelweg foutloos zijn. Dat is de belangrijkste stap naar vrijheid en financiële onafhankelijkheid. Neem desnoods een boekhouder, een advocaat en een belastingadviseur onder de arm. Wie van een doortastende planning een routine maakt, zal ervaren hoe een beetje vooruitgang elke dag, zich exponentieel vermenigvuldigt.

Besef goed: Vroeg of laat wordt uw vastgoedportefeuille uw enige passieve inkomen. Een passief inkomen waar dus geen arbeid meer tegenover staat. Maandelijkse huurinkomsten of realisaties van meerwaarden zijn uw beste garantie op levenslange financiële onafhankelijkheid. Aarzel dus niet en win advies in bij Rendimmo.  

Plan een kennismakinggesprek

Vastgoed beleggen voor Dummies: Investeer in een huis van vertrouwen!

Waarom wordt de Opaal kust steeds populairder?

Nord-Pas-de-Calais, gelegen aan de Noord-Franse Opaalkust, trekt voornamelijk Belgische toeristen aan, waarvan maar liefst 70% van de buitenlandse bezoekers afkomstig is

19 juni 2023

Lees meer

Waarom Duitsland geweldige vastgoedmogelijkheden biedt

Vandaag brengt uw spaargeld bijna niets op, wat leidt tot een koortsachtige zoektocht naar rendement. Volgens een expert Luc Dewulf, er zijn goede kansen in de Duitse vastgoedmarkt, die veiligheid en rentabiliteit combineert

20 juni 2022

Lees meer

Bouwsector Duitsland verwacht dat prijzen in 2022 weer zullen stijgen

De droom van het bezitten van een eigen huis wordt in 2022 waarschijnlijk nog duurder in Duitsland. Hoge energiekosten en een gebrek aan geschoolde arbeidskrachten zijn de belangrijkste factoren die de vastgoedprijzen opdrijven, aldus Reinhard Quast, voorzitter van de ZDB.

3 februari 2022

Lees meer

Een vruchtbaar vastgoedpatrimonium: kwestie van geluk? Deel 2

Geld verdienen met vastgoed is geen kwestie van geluk. Er zijn wel aandachtpunten om vastgoed te laten renderen. Wat houdt u best in het achterhoofd? Lees de laatste 4 aandachtspunten.

28 januari 2022

Lees meer

Een vruchtbaar vastgoedpatrimonium: kwestie van geluk? deel 1

Rijk worden met vastgoed… wie wilt het niet? Ook steeds meer jonge mensen verkennen de mogelijkheden om hun vermogen duurzaam aan te dikken via vastgoedbeleggingen. Als concept kan het amper aantrekkelijker: kapitaal zien groeien ‘zonder noemenswaardige inspanning’. Daar zit meteen ook de misvatting: zo’n vruchtbaar vastgoedvermogen komt niet vanzelf… en met geluk heeft het evenmin iets te maken. Het geheim? Een consequente strategie! Lees hier de eerste 4 aandachtspunten.

8 december 2021

Lees meer

Investeren in buitenlands vastgoed? Rendimmo verzekert uw rendement… én uw eigendom!

Buitenlands vastgoed is, zeker in Duitsland, een uiterst solide investering… mits voldoende aandacht voor beveiliging en verzekering van uw eigendom uiteraard. Want als de voorbije maanden ons iets leerden, dan is het wel hoe de natuur werkelijk overal lelijk kan huishouden.

29 oktober 2021

Lees meer

5 jaar Rendimmo

Rendimmo bestaat 5 jaar en dat vieren we. In samenwerking met C21 Oudenaarde verwelkomen we onze gasten in een culinaire avond waarbij Investeringsvastgoed gepaard gaat met een champagne - & kaviaar tasting. Smakelijk!

28 september 2021

Lees meer

De Rendimmo Tandembelegging: Spreid uw risico, verstevig uw rendement!

Om álle voordelen van Duits huurvastgoed nog efficiënter te benutten, stellen we u een nieuwe, weldoordachte formule voor: de Tandembelegging! Ervaar zelf hoe de combinatie van twee of meerdere projecten zichzelf én uw kapitaal spectaculair versterkt!

21 september 2021

Lees meer

Profielstudie: ‘Wie is dat, die belegger in Duits vastgoed?’ Deel 2

Is Duits vastgoed iets voor jou? Het valt alvast op dat beleggers in Duits vastgoed allen gemeenschappelijke eigenschappen bezitten. Lees welke mind set je nodig hebt om succesvol te investeren.

2 augustus 2021

Lees meer

Profielstudie: ‘Wie is dat, die belegger in Duits vastgoed?’

Wie zijn nu deze investeerders? Bestaat er een ‘archetype voor de belegger in Duits vastgoed’? Eigenlijk niet, het is een bont gezelschap… toch vallen enkele gedeelde kenmerken zeker op.

12 juli 2021

Lees meer

Wegwijs: uw belastingaangifte in België van Duits verhuurd vastgoed

Hoewel de Belgische eigenaar belastingen betaalt in Duitsland na belastingaangifte in de personenbelasting, is hij ook wettelijk verplicht zijn Duitse huuropbrengsten in België aan te geven. Dit artikel beschrijft hoe u de belastingaangifte in België moet invullen en waarom lenen voor uw Duitse investering fiscaal voordelig is.

26 april 2022

Lees meer

KNACK - FOKUS: Waarom Duitsland mooie vastgoedkansen biedt

Lage rentes domineren vandaag de wereld van de personal finance. Het geld op je spaarrekening brengt nog amper iets op, wat zorgt voor een koortsachtige zoektocht naar rendement. Duits vastgoed is veelbelovend

13 mei 2021

Lees meer

De corona-paradox: wat met onze verhoogde spaar- en koopkracht?

De corona crisis zorgt gemiddeld voor een stevige toename van ons spaargeld en onze koopkracht. Wat doen met deze extra koopkracht? Duits woonvastgoed aankopen is een interessante optie.

26 april 2021

Lees meer

Elk tweede verblijf in het buitenland een kadastraal inkomen

Naar aanleiding van een arrest van het Europees Hof van Justitie, heeft de Belgische wetgever het omstreden fiscale regime van toepassing op buitenlands vastgoed aangepast. Alle – naar schatting 150.000 – buitenlandse onroerende goederen zullen een kadastraal inkomen toegekend krijgen. Die ingreep moet de discriminatie tussen Belgisch en buitenlands vastgoed wegwerken.

19 maart 2021

Lees meer

All aboard; de Duitse vastgoedtrein!

De Duitse vastgoedmarkt onderging het laatste decennium een ware metamorfose. Tot 2011 was het magertjes en eigenaars waren zelfs ietwat pessimistisch omtrent de evolutie van Duitse vastgoedprijzen. Van een foutieve inschatting gesproken! De laatste tien jaren toonden een totaal ander beeld: prijzen stegen gemiddeld met 5% per jaar!

23 februari 2021

Lees meer

Huren zit in het DNA van de Duitser

We weten dat de Belg is geboren met een baksteen zijn maag. In Duitsland is het echter heel anders. In dit artikel nemen we onder de loep wat voor een (jonge) Duitser echt telt. Een appartement of huis kopen komt alvast niet direct in hem op.

9 februari 2021

Lees meer

Beleggen voor dummies deel 2: Hoe Duits vastgoed uw spaarboekje moeiteloos overklast

Een goed bewaard geheim - Hoe kan het dat Duits vastgoed zo rendabel is? Wij zetten de belangrijkste factoren even op een rijtje.

22 januari 2021

Lees meer

Nederlandse belastingplichtigen en belasting op Duits huurinkomen.

Hoe gaat belastingtechnisch de aangifte van Duits vastgoed voor Nederlanders (residenten) in zijn werk. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de belastingaangifte moet invullen en waarom Duit vastgoed fiscaal voordelig is voor een Nederlander.

11 januari 2021

Lees meer

Ononderbroken stijging van de Duitse vastgoedprijzen

De nieuwe Duitse ‘Lockdown light’ voelt wel anders aan dan de eerste. In het voorjaar vreesden het bedrijfsleven en de politiek niets minder dan de ondergang van de Duitse economie met een ineenstorting van de vastgoedmarktprijzen voor gevolg. Niets is minder waar...

27 november 2020

Lees meer

Investeren in Duits vastgoed: er zijn nog zekerheden…

Wanneer de waarde van de gangbare bancaire producten keldert, moeten experts op zoek naar andere oplossingen voor vermogensbescherming en rendement.

27 november 2020

Lees meer

Belgische huurinkomstenbelasting: kromme situatie (eindelijk) rechtgetrokken?

We trappen een open deur in: De Belgische belastingwetgeving rond huurinkomsten is in strijd met de Europese fiscale regelgeving. Ook bij Rendimmo hebben we dit al meermaals aangekaart in verschillende blog- en nieuwsberichten. De Belgische staat werd hiervoor ook beboet. Mede daardoor komt er nu eindelijk schot in de zaak.

13 november 2020

Lees meer

Schenkingen van Duits vastgoed: win-win situaties

Successieplanning blijft voor de meeste Belgen een heet hangijzer. Burgerzin is een mooie zaak, maar dit betekent niet dat u het zeggenschap over uw zuurverdiende kapitaal zomaar wilt afstaan aan de overheid.

23 oktober 2020

Lees meer

Is investeren in vastgoed nog wel vast… en goed?

Mensen stellen ons vaak de vraag of investeren in vastgoed nog wel zo’n goed idee is. Die onzekerheid is begrijpelijk: De verwoestende vastgoedcrash in 2007-2008 gaf ons een schoolvoorbeeld van hoe je zelfs de meest solide markt op zijn grondvesten kan doen daveren. Belangrijke nuance: De vastgoedmarkt in Noord Europa is nooit gecrasht! We deelden in een malaise die elders in de wereld ontstond. Dus ja: Vastgoed blijft hier een slimme investering!

22 oktober 2020

Lees meer

Hoe de waarde van mijn huis bepalen – Het kompas voor een succesvolle vastgoedbelegging

Op basis van welke waarderingsfactoren schat men de prijs van een gebouw meestal in België in? Is dit identiek in Duitsland? We leggen het uit in dit artikel

3 september 2020

Lees meer

Duits Vastgoed – Positief getest door experten

Marktleider in Immobiliën, ImmobilienScout 24, brengt positieve analyse omtrent de prijsontwikkelingen. Het bureau voor statistiek meldt goed nieuws over het eerste kwartaal 2020.

3 augustus 2020

Lees meer

Duitse studie: Woonvastgoed extra aantrekkelijk in crisistijden

Woonvastgoed geeft elke vastgoedinvesteerder de meeste zekerheden. De vraag naar eenvoudige standaardwoningen of appartementen blijft groot. Wonen is immers een basisbehoefte van elke mens.

24 juni 2020

Lees meer

Wegwijs: uw belastingaangifte in Duitsland van Duits verhuurd vastgoed

Belastingaangifte in Duitsland voor uw Duits verhuurd onroerend goed. Hoe begin je hieraan? Deel 1

4 juni 2020

Lees meer

Het hefboomeffect: jouw succesformule naar extra rendement!

Investeren met goedkoop geld van de bank, kan dat? Absoluut! Het is momenteel zelfs uiterst voordelig gezien de historisch lage rentevoeten. Door gebruik te maken van een bankkrediet, creëer je een hefboomeffect op je eigen vermogen. Je kan je rendement zo verveelvoudigen!

26 mei 2020

Lees meer

Residentieel vastgoed in Duitsland, ook nu een veilige haven

Professor Dr. Nico Rottke, CEO Aamundo Holding, aan het woord in Duits Beursmagazine Der Aktionär (april 2020). Een samenvatting over de veiligheid van Duits residentieel vastgoed.

30 april 2020

Lees meer

Tijd voor verandering

Rendimmo blijft groeien, ook in 2020. Een gezonde groei brengt verandering met zich mee. Een kleine verandering in dit geval, maar wel een belangrijke. Rendement en gemoedsrust zijn en blijven, zoals altijd, onze vaste waarden als vastgoedcoach. Om dit nog duidelijker te maken, steken we ons logo in een nieuw jasje!

18 juni 2020

Lees meer

Hoe kan ik nog rendabel pensioensparen?

Pensioensparen via een levensverzekering of een bancair fonds is al een hele tijd ingeburgerd. Maar geeft dit nog het beoogde rendement? Wij denken er anders over. Wil jij écht zorgeloos genieten van je oude dag? Duits vast actief zorgt voor maandelijkse gegarandeerde inkomsten en is de ideale aanvulling op je pensioen. Je leest er hier alles over.

23 april 2020

Lees meer

Is mijn vastgoed in Duitsland Corona-proof?

De huidige gezondheidscrisis is van een heel ander gehalte van Corona dan de financiële crisis die ondertussen meer dan 10 jaar achter ons ligt. De impact ervan weliswaar op de economie, de financiele markten en beurzen etc. is vergelijkbaar met de schokgolf van grote verliezen en koopkrachtdaling die investeerders, op zoek naar rendement en vermogensgroei, ook toen ervoeren.

3 april 2020

Lees meer

Coronavirus verlamt woningmarkt

Als gevolg van de bijna-lockdown sinds 18 maart het aantal transacties op de woningmarkt drastisch gedaald, blijkt uit cijfers van de notarissen. Het is wel nog te vroeg om al een ernstige uitspraak te doen over de prijsevolutie...

2 april 2020

Lees meer

Vaste en veilige investering in tijden van crisis

Het corona virus zorgt ook voor ongeziene economische rampen. De beurs crasht met -40% (Bel 20 -40% en de Eurostoxx -38% sinds hun top), bedrijven gaan over kop, ook de obligatoire markt ligt op rampkoers… Er is maar één zekerheid: mensen hebben een woning nodig, ook in tijden van Coronacrisis. Geef daarom de kans aan anderen om een veilige thuis te hebben in deze bizarre tijden en geniet daarbij zelf van 5 tot 6% huurrendement. Een echte win-winsituatie, toch?

19 maart 2020

Lees meer

Pourquoi le Belge se rue sur l’immobilier allemand

Artikel enkel beschikbaar in het frans - gepubliceerd door "La Dernière heure"

18 februari 2020

Lees meer

Niet dat ze er willen wonen, maar om de drie dagen koopt Belg een woning in Duitsland

Duitsland het nieuwe Spanje? Zo’n vaart loopt het nog niet. Maar de verkoop van Duitse immo aan Belgen versnelt wel. Dat stelt Luc Dewulf van Rendimmo, marktleider in Duitse immo, vast. Maar niet dat die Belgen daar gaan wonen. Hoe komt dat?

17 februari 2020

Lees meer

HLN - Dichtbij, domotica en Duitsland: dit zijn enkele van dé woontrends voor 2020

Elk nieuw jaar brengt nieuwe trends met zich mee. Vijf vastgoedexperts vertellen nu al waar we ons volgend jaar aan mogen verwachten in de woon- en vastgoedwereld.

17 december 2019

Lees meer

TRENDS: Beleggen in Duits vastgoed: een gründliche investering

Steeds meer Belgen ontdekken de uiterst aantrekkelijke rendabiliteit en stabiliteit van een investering in Duits vastgoed. De voordelen overtroeven die van een investering in eigen land dan ook vlotjes op verschillende domeinen. Luc Dewulf, Managing Partner bij Rendimmo, licht toe.

9 december 2019

Lees meer

TRENDS: Duits vastgoed kopen: een gründliche investering

Steeds meer Belgen ontdekken de uiterst aantrekkelijke rendabiliteit en stabiliteit van het kopen van Duits vastgoed. De voordelen overtroeven die van een investering in eigen land dan ook vlotjes op verschillende domeinen. Luc Dewulf, Managing Partner bij Rendimmo, licht toe.

9 december 2019

Lees meer

"van spaarboekje naar vastgoed, te laat of te moeilijk?"

De stap van spaarboekje naar vastgoed is misschien wel al enige tijd aan de gang, maar toch hebben de meeste spaarders die stap nog niet gezet. De bedragen die op spaarrekeningen geparkeerd staan, blijven zonder meer astronomisch.

9 oktober 2019

Lees meer

“Voor mij een appartement, bitte” Duits vastgoed

Nieuwe trend: Vlamingen kopen massaal vastgoed in Duitsland om te verhuren, dit jaar voor 20 miljoen euro. Ze gaan er niet zelf wonen, maar innen enkel de hoge huur. “Duits ‘betongoud’ heeft een rendement van 5 %. Dat is meer dan een spaarboekje.”

13 mei 2019

Lees meer

Hoe belastingaangifte doen van mijn verhuurd onroerend goed in Duitsland?

Wie geïnvesteerd heeft in Duits vastgoed, dient jaarlijks een belastingaangifte te doen in Duitsland. Duitsland is heffingsbevoegd. Omdat er eveneens een dubbelbelastingverdrag bestaat met België (wet 18/9/2003), zal u geen tweemaal over het inkomen uit hetzelfde onroerend goed getaxeerd worden.

6 mei 2020

Lees meer

De omgekeerde wereld: Duitse bank KfW gaat klanten geld toestoppen als ze een hypotheeklening afsluiten

Duitse privé-personen en kmo’s kunnen binnenkort profiteren van de negatieve rentetarieven. Dat schrijft de Frankfurter Allgemeine Zeitung. De staatsbank KfW wil vanaf volgend jaar leningen met negatieve rente verstrekken aan wie bouwt. Wie geld leent krijgt dan meer geld terug dan hij voor de lening betaalt.

29 april 2020

Lees meer

Europese druk kan pad effenen voor lagere taks op buitenlands vastgoed

Europa zet België onder druk om de verschillende fiscale behandeling van Belgisch en buitenlands vastgoed weg te werken. Dat kan positief zijn voor wie een buitenlands huis heeft.

12 februari 2020

Lees meer

Is Belgisch vastgoed overgewaardeerd?

Standard & Poor’s, de OESO, het IMF, de Nationale Bank… Elk jaar publiceren die instellingen rapporten waaruit blijkt dat de vastgoedprijzen in België overgewaardeerd zijn. Is dat zo?

25 oktober 2019

Lees meer

Successieplanning: De techniek van de gesplitste aankoop van een onroerend goed

Investeerders vragen zich soms af wat nu de meest interessante operatie is in het kader van hun successieplanning? Eerst zelf een onroerend pand aankopen en dan deze later schenken aan kinderen of aanverwanten, of eerst een schenking doen van liquide middelen aan hun kinderen en nadien een gesplitste aankoop van het onroerend goed doen in naakte eigendom ( de kinderen) en in vruchtgebruik ( de ouders)

19 juli 2019

Lees meer

“Betaalbaar vastgoed met hoog rendement én huurgarantie”

Wist u dat Duits vastgoed ongekende mogelijkheden biedt voor een gewaarborgd rendement van 5% netto? Soms liggen opportuniteiten in vastgoed voor het grijpen, alleen is niet iedereen ervan op de hoogte. Onafhankelijke vastgoedcoach Rendimmo neemt u graag mee voor een bezoek aan Duitsland en ontzorgt zijn investeerders compleet.

8 april 2019

Lees meer
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x