Investeren in de zorgsector

Investeren in de zorgsector

RB Care Homes is zoals onze Belgische groep AEDIFICA, een zorggroep die inspeelt op de enorme vraag naar kwaliteitsvolle zorgflats die voldoen aan de moderne kwaliteitsnormen. Deze groep werkte oorspronkelijk gedurende 19 jaar als crisismanagement voor diverse zorgcentra die verlieslatend waren of die dringend aan vernieuwing toe waren om opnieuw erkend te kunnen worden. In 2013 zijn ze dan zelf gestart met seniorencentra over te kopen en deze zelf in eigen beheer te managen. Alle residenties hebben het CQC label ( overheid controle op kwaliteit en erkenning). Raqi Bibi, COO van RB Care Homes werd in 2018 zelfs betrokken in het publieke geanimeerde  politieke debat over de toekomst van de seniorensector in het Verenigd koninkrijk waaraan een schreiend gebrek is ontstaan.

De manager werd eigenaar en inmiddels is deze uitgegroeid tot een middelgrote speler in deze snel groeiende sector van zwaar hulpbehoevenden en dementia patiënten, met actueel een 20 tal centra.

Zoals onze andere projecten in de luxe seniorenresidenties met Carlauren group als projectontwikkelaar, heeft RB Care Homes zich tot doel gesteld om een belangrijke portefeuille uit te bouwen van een 100tal care homes. Nadien wil ze naar de beurs  kunnen trekken of wil ze zich  laten overkopen door de reuzen uit de sector, zoals de groep Aedifica er één is.

Het model van investering is zeer klassiek in V.K. : individuele kamers worden verkocht aan particulieren en ondernemingen, en terug ingehuurd met een vast lange-termijncontract. Naar Angelsaksische traditie is er in de aankoopovereenkomst onmiddellijk ook een exit-optie vastgelegd aan een vooraf contractueel vastgestelde prijs. De investeerders realiseren aldus een vast huurrendement tussen 8 en 10% vermeerderd met 2 à 3% meerwaarde per jaar!!

Belgische investeerders zijn door de Engelse fiscaliteit daarenboven super bevoordeeld.

Deze rendementen zijn perfect financieel verklaarbaar omdat de gemiddelde omzet per kamer 30.000-35.000£ bedragen en er zo voldoende EBIDTDA is om kamers terug te betalen. RB Care Homes behoudt bij elk nieuw project 25% van de kamers in eigendom, zodat er bij eventuele leegstand er genoeg inkomen is om de investeerders uit te betalen.

De investeerder wordt volledig ontzorgd: geen administratieve rompslomp, het beheer en onderhoud is volledig uitbesteed en de fiscaliteit zorgt dat bruto netto wordt.

Neem contact op met ons voor meer informatie.