Ben je ook op zoek naar financiële onafhankelijkheid?

Ben je ook op zoek naar financiële onafhankelijkheid?

Rendimmo, je vastgoedcoach, zet je alvast op weg.

De te volgen strategie is deze van de minste inspanning en het gebruiken van de financiële mogelijkheden die geboden worden aan vastgoedinvesteerders. Op het eerste zicht is het antwoord eenvoudig, beleg op de beurs. Deze kan je grote ‘speculatieve’ winsten opleveren. Vooraleer je echter hieraan kunt beginnen, heb je wel een financieel patrimonium nodig en moet je tegen een stootje kunnen.

Wil je ooit iets opbouwen, heb je al snel 15% van je maandelijks inkomen weg te leggen in een of andere spaarformule.
Het geheim van een goede strategie naar financiële onafhankelijkheid, ligt echter in het gebruik van geld van anderen, het installeren van een financiële hefboom op je eigen geïnvesteerd kapitaal. In tegenstelling tot beleggen in financiële producten, gebeurt investeren in grote mate met andermans geld, nl. een krediet bij de bank. Als je deze strategie zou toepassen op de beurs (opties/turbo’s/warrants) dan zou je gewoonweg aan het gokken zijn. In het kader van vastgoed ligt dit helemaal anders en is het opzetten van een financiële hefboom standaard en aangewezen, ook om fiscale redenen.

Je startkapitaal of eigen inbreng kan hierbij slechts zeer gering zijn. Door in vastgoed te investeren via een bancair krediet, kan je er snel aan beginnen en realiseer je op termijn een belangrijke hefboom.

“Vanaf 60.000 € kan reeds een aantrekkelijk éénslaapkamer-appartement in Noordrijn-Westfalen aangekocht worden.”

 

In de plaats van jarenlang eerst geld te parkeren in zwak renderende financiële producten en te ondervinden hoe inflatie ondertussen je kapitaal opvreet, kan je als investeerder in vastgoed best zeer vroeg beginnen met de opbouw van je patrimonium.

Een bank is al snel bereid 2/3 van het vereiste investeringsbedrag in een opbrengstvastgoed te ontlenen. In België kijkt een bankier naar de waarde van je onderpand en je terugbetalingscapaciteit. Duitse banken daarentegen kijken in essentie naar de huurinkomsten die dit pand genereert. Een Belgische bank zal geen hypotheek kunnen leggen op een in Duitsland gelegen pand en vice versa.

Daarom dat veel mensen opteren om een pand in België in onderpand te geven bij hun eerste aankoop in Duitsland als ze een hefboom willen maken op hun investering. Je maandelijkse mensualiteiten (afbetaling) of, in geval van een vaste- termijn- krediet, de verschuldigde intresten, zullen integraal gecompenseerd worden door huurinkomsten van je investeringspand. De bank en je huurder(s) zorgen ervoor dat je op een termijn van 10/15/20 jaar, volledig eigenaar wordt van je vastgoed en je zo voor de rest van je leven kan genieten van een bijkomend inkomen.

Zo werk je aan je financiële onafhankelijkheid en de mogelijkheid om misschien vroeger te stoppen met werken. Een aanvullend maandelijks inkomen willen we toch allemaal?!

Neem contact op met ons voor meer informatie.